Oshadhi selecteert zonder compromissen de kwaliteit van de planten en hun distillatie. Het krijgt daarvoor erkenning in meer dan 20 landen.

De producenten worden gekozen op basis van de zuiverheid en energetische waarde van de geoogste planten en de kwaliteit van hun distillatie en niet op basis van de grootste opbrengst voor de laagste prijs.

De herkomst van de planten en etherische oliën is bij voorkeur biologisch gecontroleerd, wild of conventioneel.

Bepaalde van deze etherische oliën kunnen echter van klassiek geteelde planten afkomstig zijn. In dat geval zijn ze zorgvuldig gekozen om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Ze worden aangeboden als alternatief wanneer de andere kwaliteiten te duur of onvindbaar zijn.

Voor veel van deze etherische oliën gaat het om producenten die veel respect hebben voor de natuur. Ze kennen de traditionele kunst van het distilleren. Ze werken nog vaak op de ‘oude wijze’ en bevinden zich vaak in landen waar biocertificering niet bestaat.

We kunnen alleen de algemene benaming ‘conventionele landbouw’ gebruiken, omdat we niet mogen vermelden dat planten zijn geteeld zonder chemische meststoffen of op traditionele wijze als de teelt niet is gecontroleerd.