Compleet assortiment onderhoudsproducten voor vloeren & oppervlakken, wasgoed, leer en interieur. Het merk Etamine du Lys werd in 1995 opgericht door het Franse familiebedrijf Comptoir des Lys, en biedt een ruim assortiment producten met Cosmebio-label aan.

De letters staan voor de waarden van het merk:

Efficacité (efficiëntie),

Traçabilité (traceerbaarheid),

Animaux (dieren),

Matières premières (grondstoffen),

Innovation (innovatie),

Nature (natuur),

Emballage (verpakking).

Om wasbasissen te maken, gebruikt Etamine du Lys een subtiele mix van plantaardige materialen (den en koolzaad) om een ​​maximale concentratie van actieve bestanddelen te verkrijgen. De natuurlijke werking van de plantaardige oliën lost bovendien vet op.  Aan deze plantaardige materialen worden etherische oliën toegevoegd die worden gebruikt voor hun ontsmettende en geurige eigenschappen. De oppervlakte-actieve stoffen zijn plantaardig (op basis van suiker, granen, kopra en palm).

Bij het productieproces worden geen petrochemisch producten gebruikt. De verpakkingen van de Etamine du Lys-producten zijn recyclebaar, en de etiketten en catalogi zijn gedrukt door partners die zich inzetten voor ecologie. De producten van Etamine du Lys worden ontworpen met navullingen. De producten zijn niet getest op dieren.

De productie is Ecocert-gecertificeerd en zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Ze garandeert de naleving van een gevalideerd en efficiënt kwaliteitssysteem en zorgt voor een optimaal beheer van energie, transport en afval.