Organic India is een Indiaas bedrijf dat zich inzet voor de gezondheid en het welzijn en tegelijkertijd het ecosysteem en de ecologische duurzaamheid respecteert met de biologische landbouw.

Organic India respecteert de hele productieketen: van de bodem tot de consument. Het ondersteunt duizenden boeren en ambachtslieden op het Indiase platteland om hen een beter leven en een behoorlijk inkomen te bieden. Het doel is om de druk van multinationals uit de levensmiddelensector te verminderen en de traditionele cultuur te behouden zonder landbouwmachines, GGO’s en pesticiden.

Het bedrijf heeft een nieuw label ontwikkeld: ‘Earthseer’ dat garandeert dat de teelt gebeurt zonder landbouwmachines, GGO’s en pesticiden.

TULSI

Tulsi wordt in India als ‘de koningin van de kruidengeneesmiddelen’ beschouwd, en is een van de heiligste planten van het land.

De bladeren van TULSI worden gebruikt voor infusies en hebben tal van voordelen. Een van de belangrijkste eigenschappen van TULSI is zijn classificatie tussen de zeldzame adaptogene planten, waarvan er slechts een tiental onder de 386.000 geïnventariseerde plantensoorten bestaan.

Verpakt in dozen van 18 vershoudzakjes gemaakt op basis van gerecycleerde materialen, geteeld zonder pesticiden, met 3 verschillende soorten TULSI-bladeren: Rama, Vana en Krishna. De drie variëteiten hebben hun eigen uitzicht, smaak en geur, en zorgen samen voor een perfect evenwichtige kruidenthee met talrijke voordelen.