DistriBio, biologische producten van topkwaliteit

30 jaar passie voor bio.

Dat is 30 jaar stabiele samenwerking met de beste Franse producenten & spelers van de biosector met wie we dezelfde waarden op het gebied van ethiek en kwaliteit delen.

Ethiek: We hebben er bewust voor gekozen om samen te werken met familiebedrijven in Frankrijk. Ze garanderen goede lonen voor hun medewerkers en hanteren werkmethoden die aan hoge normen voldoen.

Kwaliteit manifesteert zich in het gebruik van edele en traceerbare grondstoffen, en de uitstekende smaak, dankzij de knowhow en precisie waarmee de producten worden gemaakt.

Traceerbaarheid is een constante zoektocht.  Daarom geven we de voorkeur aan grondstoffen van Europese en Franse oorsprong.

  • Jean de Luz, bij wie de naam van de vissersboot op het etiket staat.
  • Ballot Flurin en zijn bijenproducten uit de Pyreneeën.
  • Grillon d’or en zijn keten van graancoöperaties in het westen van Frankrijk.
  • Vijaya en zijn gedroogde vruchten waarvan de oorsprong duidelijk vermeld staat op elke verpakking.

Traditie en zeldzaamheid: eeuwenoude ambachtelijke tradities die de massale exploitatie van hulpbronnen verbieden. Zoals bijvoorbeeld voor het zout uit de Pyreneeën waarvan de herkomst zeer oud is en waarvan de oogstmethoden sinds de middeleeuwen ongewijzigd zijn gebleven. Of zoals voor de bijenproducten van Ballot Flurin, de quotagebonden visvangsten van Jean de Luz, of Guayapi en zijn wilde planten uit het Amazonewoud.

Innovatie: veel van onze leveranciers, pioniers op het gebied van onderzoek en creativiteit, ontwikkelen unieke producten en hebben patenten aangevraagd: La Mandorle, Ballot Flurin, Dynasil, Coslys, Dardenne.

DistriBio is dus een ​​breed, gevarieerd, actueel aanbod op het gebied van cosmetica (8 assortimenten), hygiëne, voedingssupplementen, etherische oliën, voeding, speciale voeding (babyvoeding, glutenvrij, lactosevrij , veganistisch, suikervrij), wasmiddelen, kookgerei en boeken als ondersteuning voor de verkoop.